Зоолошка градина во Индонезија ќе убие некои животни за да ги нахранат хранат другите!

Зоолошката градина во индонезискиот град Бадунг можеби ќе мора да убие неколку животни за да ги нахрани другите како тигарот Суматран и јаванскиот леопард. Ова сценарио би можело да се случи ако нема доволно храна во наредните месеци бидејќи зоолошката градина мораше да ги затвори своите врати на посетителите поради пандемија на коронавирус, пренесува Ројтерс.

Животните во моментот се хранат со намалени дози

Во зоолошката градина моментно има 850 животни на кои сега се хранат помали порции од вообичаеното. Но, ако ситуацијата продолжи, тие превидуваат дека ќе снема храна од јули. Патем, оваа зоолошка градина лоцирана во четвртиот по големина град во Индонезија заработува 81.744 долари месечно од посетителите. Но, од 23 март, кога заклучувањето се случи во Индонезија, тие ги затворија своите врати.

Гуски и елени наменети за колење

„Имаме околу триесет елен и ние сме назначени за колење стари и оние што не можат повеќе да се одгледуваат за да спасат astsверови како тигарот Суматран и јаванскиот леопард“, рече портпаролот на зоолошката градина Сулхан Сијафи. И некои птици како гуски, исто така, може да бидат убиени, додаде тој.

Критично загрозениот тигар од Суматран по име Фитр сега добива на 8 килограми месо на секои два дена, додека пред заклучувањето тој во истиот период се здоби со 10 килограми. На зоолошката градина му требаат повеќе од 400 килограми овошје на ден и 120 килограми месо секој втор ден. И сега тие се испорачуваат преку донации.

primer 8

Top