Страшни сцени од Кина ги преплавија социјалните мрежи! Луѓето паѓаат како покосени, ова е полошо од вариола вера

Новиот вирус, кој досега убил повеќе од 20 лица во Кина, има способност да се адаптира и мутира, поради што е потешко да се држи под контрола епидемијата, предупредиле кинеските здравствени работници.

Генералниот директор на кинескиот Центар за контрола и превенција на болести Гао Фу, изјавил дека коронавирусот потекнува од пазарите за илегална трговија со диви животни, пренесува "Reuters". 

Така, треба да се нагласи дека СЗО денес донела одлука дека засега нема да има воведување на вонредна ситуација на глобално ниво поради ширење на вирусот.

Од друга страна, страшните сцени од Кина ги преплавиле социјалните мрежи Луѓето поради новиот вирус паѓаат како покосени на улиците.

Слични сцени се забележани и во некои болници.

 

Top