На пјацетата на улица “Наум Наумовски-Борче“ и по должината на улицата која е реконструирана, до спојот со улицата “Ленинова“, поставена е нова урбана опрема: торзиона клупа, 4 клупи без наслон, 10 рамки – држачи за велосипеди и две канти за отпадоци – лотус. Со ова, се комплетира изгледот на новиот мини-плоштад, каде што беа поставени две големи жардинери со зеленило. Мини-плоштадот е на површина од 400 м2, поплочен со павер елементи и природен гранит. Во првата фаза од реконструкцијата на улицата “Наум Наумовски-Борче“ беше реконструиран водоводот, во должина од 100 метри и за прв пат на оваа улица се постави…
Компанијата „Тинекс“ вчера свечено го отвори комплксот „Македонско село“ лоциран во село Нерези во близина на манастирот „Св. Пантелејмон“. Етно­комплексот има 12.000 метри квадратни и е изграден во стилот на традиционалната македонска архитектура. Има автентични куќи од различни краишта на Македонија со сместувачки капацитет за сто гости. Во состав на комплексот се хотел, ресторани и дополнителни содржини. Со одлука на Владата, „Тинекс“ и хотел „Квинс“ ­ два субјекта кои се во сопственост на Владимир Тодоровиќ и неговото семејство, ќе стопанисуваат со комплексот „Македонско село“ во наредните 20 години. Постапката за избор на концесионерот ја спроведе владината Служба за општи и…
Тешко е за верување дека покрај толку сообраќајни знаци, гумени препреки и огромни стрелки кои го покажуваат правецот на движење, некој би успеал да се исповрти вака (види мапа), да направи еден куп прекршоци и да избегне барем 3 директни судари. Видеото е малку постаро но вредно за споделување.    
Под покровителство на Општина Центар, на местото на некогашниот ресторан „Езерце“ направен е простор со трибина, кој во летото што претстои може да биде искористен за концерти, театарски претстави, детски перформанси, кино проекции… Именувана како „Жолта сцена“, ова решение претставува мала архитектонска интервенција што ја креираа бирото „Радиус архитекти“.    
Конечно, освен отворените тениски терени на земјена подлога и теренот за падел, во ТК “Теннис Парк”љубителите на спортот ќе имаат можност да играат и бадминтон. Овој спорт претставува дополнителна рекреативна содржина, воедно и уште еден спорт кој го нуди Спортскиот Центар Јане Сандански. Се игра на обележан терен со вештачка трева која доловува чувство дека играта се случува во парк, така љубителите на бадминтон ќе можат дополнително да уживаат во овој спорт. Бадминтон е одличен избор за рекреирање и забава со блиските и пријателите. Еден час чини 200 денари. Ве покануваме на теренот при “ТеннисПарк”во Спортскиот Центар Јане Сандански да…
Конечно, освен отворените тениски терени на земјена подлога и теренот за падел, во ТК “Теннис Парк”љубителите на спортот ќе имаат можност да играат и бадминтон. Овој спорт претставува дополнителна рекреативна содржина, воедно и уште еден спорт кој го нуди Спортскиот Центар Јане Сандански. Се игра на обележан терен со вештачка трева која доловува чувство дека играта се случува во парк, така љубителите на бадминтон ќе можат дополнително да уживаат во овој спорт. Бадминтон е одличен избор за рекреирање и забава со блиските и пријателите. Еден час чини 200 денари. Ве покануваме на теренот при “ТеннисПарк”во Спортскиот Центар Јане Сандански да…
Едно лице е застрелано во престрелка која вчера  околу 23 часот се сличила во близина на ресторанот Фурна во центарот на Скопје. Околу 22.05 час на ул. „М.Т.Гологанов“ бб на паркингот на ресторанот „Фурна“ лицето М.Ј. (1976 ) од Прилеп било застрелано од непознато лице во моментот кога сакало да го вклучи својот џип „ПМВ порше кајен џип“ и да замине. Непознатото лице испукало два проектила од пиштол од засега непозната марка кон возилото, тие го пробиле совозачкото десно стакло, а излегло од возачката врата при што му нанело видлива повреда огреботина на ногата. Повредениот го напуштил местото на настанот со своето ПМВ, заминал дома и заедно со…
Top