Новогодишни креативни работилници во игротека “Бајка”

Новогодишната магија е веќе присутна насекаде во градот. Сите започнуваат со украсување на домовите, подготвувакјќи се за највеселиот период од годината. И игротека Бајка  започнува со украсувањето во духот на празниците кои следат. Оваа недела подготвивме специјална програма за сите деца.

Во понеделник (05.12.2016)  од 18 часот, ги покануваме сите деца да ни се приклучат во украсувањето на игротеката. Игротеката ќе ја накитиме со различни украси насекаде, сијалички, новогодишна елка.
Во вторник (06.12.2016) имаме роденденска забава од
19:30 до 21:30 и во среда (07.12.2016) од 17 до 19 часот, и од 19:30 до 21:30.

bajka2

Овој пат, во креативните работилници ќе ги додадеме и изработките на новогодишни оригами. Работилниците ќе се одржат во четврток (08.12.2016) и петок (09.12.2016) од 19 часот.

Во сабота (10.12.2016) од 17 часот ќе ја развиваме креативноста заедно со дадилките од нашата игротека и ќе изработуваме новогодишни честитки за да ги израдуваме нашите најблиски.
Во недела (11.12.2016) имаме роденденски забави од
14:30 до 16:30, и од 19:30 до 21:30часот.
За повеќе информации посетете ја нашата веб страница www.scjanesandanski.mk, или следете нè на Facebook и Instagram.

bajka1-1

Top