Нови регионални благајни на Државна лотарија за исплата на добивки над 5.000 денари

Државна лотарија, со цел да одговори на барањата на играчите, отвора нови регионални благајни за исплата на добивки од игрите на среќа Лото7, Џокер и инстант лотарија, во вредност над 5 000 денари.

Во мапата на благајни на Државна лотарија, покрај двете благајни во Скопје и благајната во Кочани, се впишуваат Неготино и Кичево кои  ќе функционираат како уплатно-исплатни места, односно, како регионални благајни 2 дена во неделата

- вторник и четврток во период од 10.00 до 13.00 часот во:

  • Неготино ул. „Партизанска“, бр 2 (во центар на градот)
  • Кичево бул. „Ослободување“ бр 32 ( на главна улица)

Со оглед на вонредната состојба во државата, отворени се и благајни од времен карактер во Битола и Струмица., кадешто во соработка со деловни соработници, Државна лотарија ќе врши исплата на добивките од игрите на среќа еднаш неделно

– среда од 10:00 до 13:00 часот во:

  • Битола, продажно место „ВАГАБОНТ“,ул: „Широк сокак“ бр.51
  • Струмица, продажно место „КРЕЧЕВИ“, бул. „Маршал Тито“ бб (до Тинекс маркет),  

Целта на отворање регионални благајни е да се излезе во пресрет на играчите ширум земјата, да се намалат нивните трошоци за подигање на добивките а да се зголеми задоволство од учеството во игрите на среќа на Државна лотарија. Играчите кои оствариле добивка на игрите на среќа коишто ги приредува Државна лотарија: Лото 7, Џокер и Инстант лотарија, во износ и над 5.000 денари, за исплата на добивката веќе не мора да доаѓаат само на благајната во Скопје, од сега ќе може да се обратат и во регионалните благајни во Кочани, Неготино, Кичево, како и Струмица и Битола.

Благајните на Државна лотарија во Кочани и Скопје (МТВ и Буњаковец), се отворени секој работен ден, од 10 - 14:00 ч.  

Дополнителни информации, на броевите на  контакт центарот: 02 323 7777 и вибер бројот 076 313 052, секој работен ден работи од  9 - 14.00, на www.loto.mk и социјалните медиуми на Државна лотарија..

 

Државна лотарија, со цел да одговори на барањата на играчите, отвора нови регионални благајни за исплата на добивки од игрите на среќа Лото7, Џокер и инстант лотарија, во вредност над 5 000 денари.

Во мапата на благајни на Државна лотарија, покрај двете благајни во Скопје и благајната во Кочани, се впишуваат Неготино и Кичево кои  ќе функционираат како уплатно-исплатни места, односно, како регионални благајни 2 дена во неделата

- вторник и четврток во период од 10.00 до 13.00 часот во:

·                     Неготино ул. „Партизанска“, бр 2 (во центар на градот)

·                     Кичево бул. „Ослободување“ бр 32 ( на главна улица)

Со оглед на вонредната состојба во државата, отворени се и благајни од времен карактер во Битола и Струмица., кадешто во соработка со деловни соработници, Државна лотарија ќе врши исплата на добивките од игрите на среќа еднаш неделно

среда од 10:00 до 13:00 часот во:

  • Битола, продажно место ВАГАБОНТ,ул: Широк сокак бр.51
  • Струмица, продажно место КРЕЧЕВИ, бул.Маршал Тито бб (до Тинекс маркет),  

Целта на отворање регионални благајни е да се излезе во пресрет на играчите ширум земјата, да се намалат нивните трошоци за подигање на добивките а да се зголеми задоволство од учеството во игрите на среќа на Државна лотарија. Играчите кои оствариле добивка на игрите на среќа коишто ги приредува Државна лотарија: Лото 7, Џокер и Инстант лотарија, во износ и над 5.000 денари, за исплата на добивката веќе не мора да доаѓаат само на благајната во Скопје, од сега ќе може да се обратат и во регионалните благајни во Кочани, Неготино, Кичево, како и Струмица и Битола.

Благајните на Државна лотарија во Кочани и Скопје (МТВ и Буњаковец), се отворени секој работен ден, од 10 - 14:00 ч.  

Дополнителни информации, на броевите на  контакт центарот: 02 323 7777 и вибер бројот 076 313 052, секој работен ден работи од  9 - 14.00, на www.loto.mk и социјалните медиуми на Државна лотарија..

Top