Случајно или не: Тамара Тодевска ги исфрли Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев и Сандански од македонската химна (ВИДЕО)

Денес над Македонија се раѓа, ново сонце на слободата! Македонците се борат, за своите правдини! Македонците се борат, за своите правдини! Одново сега знамето се вее, на Крушевската република! Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Сандански! Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Сандански! Горите Македонски шумно пеат, нови песни, нови весници! Македонија слободна, слободнo живее! Македонија слободна, слободнo живее!

Ова е оригиналиот текст на македонската химна.

Но, намерно или случајно пејачката Тамара Тодевска на синоќешната прослава на Дeнот на нeзaвиcностa на САД, 4 Јули, што се одржа во дворот на американската амбасадата во Скопје, не го испеа стихот „Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Сандански“.

Социјалните мрежи брујат по овој потег на Тодевска.

Top