Ценовен шок - Поскапуваат бензинот и дизелот

Од ноќеса на полноќ горивата и кај нас ќе мора да имаат нови повисоки цени, со покачувањето на цената на нафтана на светски берзи. Останува одлуката дека трговците и оваа недела сами ќе може да ја формираат цените на нафтените деривати.

Од Макпетрол информираат дека вечерва од полноќ цената на бензинот ќе поскапи за еден денар, а цената на нафтата ќе оди нагоре за два денари.

Ultra 95+ Economy ќе се продава по цена од 72,00 денари за литар;

Ultra 100 Race Pro ќе се продава по цена од 74,00 денари за литар;

Ultra Diesel Green Power ќе се продава по цена од 66,00 денари за литар;

Ultra Diesel Bio Power се ќе се продава по цена од 67,00 денари за литар;

Екстра лесното ќе се продава по цена од 54,50 денари за литар.

Top