(0 гласови)
Пред салонот М -КАР  во Скопје Државна Лотарија додели  уште еден автомобил MINI ONE од инстант лозот МИНИ И МАКСИ.Среќниот добитник на кој  ги предадовме клучевите од прекрасниот автомобил е Меридон Муртезани од Тетово.Меридон ни ја раскажа неговата среќна приказна. Имено, тој често купува инстант лозови, а на роденденот на неговата внука барајќи подарок за неа во трговскиот центар Палма мол во Тетово,  од  продажното  место на Државна Лотарија  купиле само два лоза МИНИ И МАКСИ. Еден од двата лоза му донел три исти симболи и посакуваниот автомобил MINI ONE. Меридон пресреќен за добивката вели дека кој игра тој и добива…
(0 гласови)
1ТВ по долго време откако излезе аферата со случајот Рекет, се огласија на социјалните мрежи. – Нашата прва објава ја посветуваме на Бојан Јовановски, човекот кој ја создаде 1ТВ и се бореше секој вработен да има достоинствен третман, човекот кој беше другар со секој вработен во телевизијата, сведоци сме на фактите кој бил и како бил, стои во соопштението. Велат дека целата јавност ќе биде изненадена од позадината и вистината за Рекет. – Како беше изреката, вистината е како шило, а тоа шило ќе го дупне надуениот балон за Рекет, стои во соопштението до јавноста.
(0 гласови)
Во Министерството за надворешни работи започната е внатрешна постапка, преку која треба да се утврди дали имало злоупотреби при набавката на пасошите, изјави во понеделникот техничкиот министер за внатрешни работи Наќе Чулев, по медиумските извештаи за курупција во изност од над 12 милиони евра при набавките на новите пасоши. „Во однос на пишувањата на одредени медиуми за незаконист во постапката за набавка на пасоши, тоа што во моментов можам да потврдам е дека во рамки на Министерството за внатрешни работи во тек е интерна постапка која треба да утврди дали постојат одредени елементи кои укажуваат на можни злоупотреби при набавката…
(0 гласови)
Откако имаше инцидент по скокањето на крстот во Штип, каде врниците кои скокаа се “тепаа“ за него па попот реши да го остави во црквата следеше скандал и во Валандово. Попот во Валандово 3 пати го фрлаше крстот. По два неуспешни обида, бидејќи скокнале непријавени учесници, тој им се обрати со погрдни зборови на присутните и по третпат го фрли крстот. „Багра народ сте, срам да ви е“-рече попот.  
(0 гласови)
Законодавниот дом ги изгласа најновите измени и дополнувања на Законот за извршување кои ги подготви Министерството за правда. Ова е втора измена на законот, а од Министерството нагласуваат дека двете измени се во насока на градење на концепт на правично извршување и заштита на достоинството на граѓаните. Со измените целосно се изземаат од присилното извршување примањата на граѓаните кои се корисници на гарантирана минимална помош, примањата на децата согласно Законот за заштита на децата, како и примањата за социјална сигурност на старите лица, согласно прописите за социјална сигурност на старите лица. „Измената на Законот за извршување е одраз на реалната…
(0 гласови)
Граѓаните во земјава не веруваат дека може да добијат правично и фер судење (66%) бидејќи сметаат дека законите не важат еднакво за сите (70,9%), покажува истражувањето на јавно мислење на тема „Правосудни реформи“, спроведено за емисијата „Детектор“ на ТВ Сител, во која гостуваа Бојан Маричиќ – главен технички преговарач со Европската Унија, Лазар Нанев – судија и професор, и Никола Јовановски – Центар за правни истражувања и анализи. Мнозинството граѓани (64,7%) се изјаснуваат дека во Македонија нема ефикасна судска власт, перцепција која ја потврдуваат и овонеделните гости во „Детектор“ според кои добро познатите проблеми независноста и непристрасноста, квалитетот на судската…
(0 гласови)
Дојранско Езеро е подрачје што изобилува со разновиден жив свет и токму затоа е прогласено за клучно подрачје за биолошката разновидност во медитеранската “жешка точка”. Поради присуството на значајни видови птици и растенија, тоа е и глобално значајно подрачје за птици и значајно растително подрачје. Веројатно најинтересните видови птици за набљудување што се среќаваат во Дојран се кадроглавите пеликани, кои се загрозен вид. Според официјалната, но се уште непотполно утврдена статистика, повеќе од стотина пеликани (Pelecanus Crispus), во периодот од ноември до март престојуваат на езерото поради топлата вода и изобилството на храна. Ги има и на Преспанското езеро. Интересни…
(0 гласови)
Главниот град на Босна и Херцеговина, Сараево, со денови е на врвот на листата на градови со најнеквалитетен воздух. Ситуацијата не е многу подобра и кога станува збор за другите градови од поранешна Југославија. Пред три дена Сараево беше најзагадениот град на планетата со индекс на загадување дури 597. Овој факт влијаеше многу активисти и обични граѓани да реагираат, па дури и шведската амбасада во Босна се појави на „Твитер“, наведувајќи дека Сараево се наоѓа во сопствена категорија на загадување. Амбасадата повика на итна акција. На airvisual.com, може да се следи состојбата со загадувањето од час на час. Имајќи го…
Top