Од овој месец УЈП нема да доставува сметки за радиодифузна такса

Со доставата на решенијата за септември, Управата за јавни приходи ќе прекине со достава на решенијата за утврдување на оваа јавна давачка.

„Граѓаните и фирмите имаат обврска да извршат плаќање на сите заостанати долгови за периодот јануари 2011 година заклучно со септември 2017 година“, соопшти УЈП.

За сите специфични случаи, велат од таму, а со цел уредно затворање на финансиските картици кои УЈП ги води за обврзниците на РДТ, ќе бидат објавени дополнителни информации на веб-страницата на Управата.