Четири турски борбени авиони влегле во воздушниот простор на Грција

Според наводите на Генералштабот на грчката национална одбрана, два F-16 и два F-4 на турската воена авијација, биле препознаени и пресретнати од грчките борбени авиони.

Четири турски борбени авиони денес влегле во Атинскиот воздушен информациски простор - FIR, а не поднеле план за летање. 

Во 14:42 авионите ги прелетале островите Стронгило и Плака, јужно од островот Фурни, на надморска висина од 4.876 километри, пренесува "ANA".

 

Според наводите на Генералштабот на грчката национална одбрана, два F-16 и два F-4 на турската воена авијација, биле препознаени и пресретнати од грчките борбени авиони.

Top