Се појави видеото од тензичниот разговор на Роналдо и судијката: Погледни ме во очи…

Кристијано Роналдо на крајот на месец јули мораше да го прекине својот одмор и да се врати во Мадрид по повод закажаното судење во кое тој се гони за проневера на неколку милиони евра, а на шпанските медиуми им беа потребни речиси два месеци за да дојдат до првиот видео материјал кој ни ги доловува сцените од судењето.

Во јавноста веќе беа пренесени изјавите на Роналдо дека еден ден сака да се врати во Англија поради тоа што таму никогаш не бил гонет за затајување на данок, но сега на видеото се гледаат неколку тензични, но и интересни моменти.

Најтензичен е моментот кога Роналдо се обидува да и докаже на судијката дека е невин, а тоа го направи со малку повишен тон што не и се допадна на госпоѓата.

– Погледнете ме во очи кога ви зборувам, јас никогаш не кријам ништо – и порачува Роналдо, на што судијката бара од него да ја остави да зборува.

– Остави ме да зборувам (Роналдо се извинува веднаш после тоа). Вака, на нас не ни е важно твоето име. И да се викаше Антонио Перез, повторно ќе мораше да дојдеш тука, – му возврати судијката во тој дел од разговорот, а од видеото исто така за издвојување е еден момент кога Роналдо го губи здивот од многу зборување, па побара од луѓето да му дадат вода.

Top