(0 гласови)
Како што стојат работите, најверојатно ќе добиеме летачки доктори, најпрво во Велика Британија, а потоа и во другите делови на светот. Не се знае со сигурност дали пронаоѓачот Ричард Браунинг ќе ги нарече така, но пробен лет беше снимен на почетокот на неделава. Поради новото одело, се забрзува интервенцијата на итната помош. Докторот на млазен погон ќе може да лебди над водата и да премине преку планинските предели до точната локација од каде бил повикот за помош. Во случај овие одела да добијат дозвола за употреба, спасувачите и болничарите, со благ млазен напон, без тешкотии ќе го совладаат теренот. Во…
(0 гласови)
Како што стојат работите, најверојатно ќе добиеме летачки доктори, најпрво во Велика Британија, а потоа и во другите делови на светот. Не се знае со сигурност дали пронаоѓачот Ричард Браунинг ќе ги нарече така, но пробен лет беше снимен на почетокот на неделава. Поради новото одело, се забрзува интервенцијата на итната помош. Докторот на млазен погон ќе може да лебди над водата и да премине преку планинските предели до точната локација од каде бил повикот за помош. Во случај овие одела да добијат дозвола за употреба, спасувачите и болничарите, со благ млазен напон, без тешкотии ќе го совладаат теренот. Во…
(0 гласови)
Како што стојат работите, најверојатно ќе добиеме летачки доктори, најпрво во Велика Британија, а потоа и во другите делови на светот. Не се знае со сигурност дали пронаоѓачот Ричард Браунинг ќе ги нарече така, но пробен лет беше снимен на почетокот на неделава. Поради новото одело, се забрзува интервенцијата на итната помош. Докторот на млазен погон ќе може да лебди над водата и да премине преку планинските предели до точната локација од каде бил повикот за помош. Во случај овие одела да добијат дозвола за употреба, спасувачите и болничарите, со благ млазен напон, без тешкотии ќе го совладаат теренот. Во…
(0 гласови)
Доколку некогаш сте се занимавале со креирање на содржини за некоја социјална мрежа, тогаш секако знаете дека чудни работи можат да привлечат огромна публика... Популарноста на Јутјуб зависи од неколку фактори, друштвени интеракции, нови идеи и слично. Тука на сцена настапува Натаниел „Којот“ Питерсон кој е познат и како „King of Sting“. Како што открива неговиот прекар, Питерсон заработува милиони така што им дозволува на најсмртоносните инсекти да го каснат. Опасните инсекти се во ранг од мравка-куршум па се до ултра смртоносниот стршен „Polistes carnifex“.    Можеби ви делува чудно што еден човек го одбрал ова за свое занимање, но…
(0 гласови)
Во текот на зимските месеци соочени сме со нови предизвици за спречување на ширењето на пандемијата коронавирус. Двајца научници од Кипар во новото истражување ги откриваат клучните фактори во пренесувањето на заразата, а еден од нив е и брзината на испарување на контаминираните капки во воздухот. Двајца научници од Кипар, од Универзитетот во Никозија одлучиле да спроведат истражување за начинот на кој што тој вирус се шири. Истражувањето веднаш го објавиле, а исто така тие имаат совети и за тоа на кој начин секој од нас може да допринесе во намалувањето на ширењето на заразата. Во интервју за порталот „News Medical“, д-р Талиб Дбоук и професорот Димитрис…
(0 гласови)
Од над 33 милиони лица заразени со вирусот корона, речиси милион од нив го загубија животот поради инфекцијата, а некои беа млади и совршено здрави и не припаѓаа на ризичните групи на кој било начин. Од друга страна, повеќето млади луѓе не ги чувствувале или едвај ги почувствувале симптомите на вирусот и многумина „прележале“ на нозе, па логично се поставува прашањето што е тоа што одреди некои од нив да ги загубат своите животи, а некои да останат здрави. Преку две нови студии, научниците идентификуваа клучен механизам на имунолошкиот систем што може да објасни зошто вирусот е толку смртоносен за…
(0 гласови)
Френки се чуди и не гледа ништо лошо во тоа како изгледа. 35-годишниот професор од Есон има сериозен проблем пред себе, поради количината тетоважи со кои што го покрил своето тело. Францускиот професор со име Силвен кој што на социјалните мрежи сите го препознаваат по псевдонимот Френки Худи, станал главна тема на последниот состанок во училиштето затоа што има некои родители на кои што не им се допаѓа неговиот имиџ и сметаат дека може лошо да влијае на нивните деца. Френки поради тоа го замолиле да престане да работи во градинката, а и со најмладите во училиште, туку само со оние деца кои што се постари…
(0 гласови)
Како што пренесува „ScienceAlert“, астероидот денеска во секој момент треба да помине помеѓу Земјата и Месечината, на околу 27 илјади километри од нашата планета. Астероидот со име „2020 SW“ се очекува да помине денеска на оддалеченост од нашата планета од 27 илјади километри. Како 2020-та година да не е преполна со настани кои што не можеме да ги контролираме... Како што пренесуваат од Центарот за проучување на објекти во близина на Земјата, астероидот со име „2020 SW“, е премал за да ни наштети, а поради Земјиното гравитациско поле исто така можно е да го промени и правецот на движење.   Подгответе ги телескопите Астероидот како што ќе се приближува…
Top