Извршниот директор на Dropbox се приклучува на управниот одбор на Facebook

Facebook го избра Дру Хјустон, извршен директор на Dropbox и пријател на извршниот директор на Facebook, Марк Закерберг, во својот одбор на директори, објави Telecompaper, повикувајќи се на Wall Street Journal.

Хјустон ќе се приклучи на одборот како независен директор.

Неговото пристигнување следува по заминувањето на извршниот директор на Netflix, Рид Хестингс, поранешниот шеф на Белата куќа Ерскин Булс и Сузан Дезмонд-Хелман во текот на изминатата година.

Управниот одбор на Facebook сега брои осум лица: Закерберг и Хјустон, COO Шерил Сандберг, Марк Андресен и Питер Тиел, плус Пеги Алфорд, Кенет Ченул и Џефреи Зиентс.

Top