Најубавите елки во светот во 2017 година

Традицијата да се слави Нова година и Божиќ е стара илјадници години, а дел од неа е китењето на елки.

Покрај во домовите, денес елки имаме насекаде. Од плоштадите до трговските центри, како кај нас, така и во светот сè е накитено во најубави бои секоја година.

Дури и кралицата Елизабета накити огромна елка во својата палата, а пејачката Гвен Стефани пееше при пуштањето на сијаличките на најпознатата елка на светот во Рокфелер центарот во Њујорк.

Погледнете ги најубавите елки ширум светот, некои од нив не се буквално елки, но ја имаат таа симболика:

Париз, Франција

najubavite-elki-niz-gradovite-vo-svetot-vo-2017-godina-02.jpeg

Вашингтон, САД

najubavite-elki-niz-gradovite-vo-svetot-vo-2017-godina-03.jpeg

Рокфелер Центар, Њујорк

najubavite-elki-niz-gradovite-vo-svetot-vo-2017-godina-04.jpeg

Губио, Италија

najubavite-elki-niz-gradovite-vo-svetot-vo-2017-godina-05.jpeg

Тајпеј, Тајван

najubavite-elki-niz-gradovite-vo-svetot-vo-2017-godina-06.jpeg

Торино, Италија

najubavite-elki-niz-gradovite-vo-svetot-vo-2017-godina-07.jpeg

Рио де Жанеиро, Бразил

najubavite-elki-niz-gradovite-vo-svetot-vo-2017-godina-08.jpeg

Библос, Либан

najubavite-elki-niz-gradovite-vo-svetot-vo-2017-godina-09.jpeg

Стразбур, Франција

najubavite-elki-niz-gradovite-vo-svetot-vo-2017-godina-10.jpg

Лондон, Велика Британија

najubavite-elki-niz-gradovite-vo-svetot-vo-2017-godina-11.jpeg

 

Top